Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Sındırgı'da Ekmeğini İsraf Etme” etkinliği

Sındırgı

Sındırgı İlçesinde, ekmek israfına son vermek üzere Ekmeğini İsraf Etme” etkinliği düzenlendi.

Sındırgı İlçesinde, ekmek israfına son vermek üzere Ekmeğini İsraf Etme” etkinliği düzenlendi.
Sındırgı ilçesinde ‘Ekmek İsrafını Önleme' kampanyası kapsamında Sındırgı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bandırma Şubesi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinlik Cumhuriyet Meydanında yapıldı.
Etkinliğe Sındırgı Belediye Başkanı Yardımcısı Şevket Barkır, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü TMO Daire Başkanı Mustafa Bahar, METEM Müdürü Tuncay Öztürk, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halil Güner ve diğer daire amirleri katıldı. 
‘Ekmeğini İsraf Etme' pankartı eşliğinde Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş, Akhisar Caddesinde devam edip İbiller yol ayrımında sonra erdi. Sındırgı'ya bağlı Çılbırcı mahallesinden gelen halk oyunlarının gösterisiyle yürüyüş sona erdi.
Program METEM çok amaçlı salonda Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız'ın da katılımıyla sürdü.
Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası programı saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Konuklara Kamu Spotlarının izlettirilmesinden sonra METEM Müdürü Öztürk konuşma yaptı. Okuldaki öğrencilerin ekmek israfını önlemek için kampanyanın başladığını ifade eden Öztürk, Okulumuz öğrencileri ilk başta arkadaşlarının yaptıkları ekmek israfına dikkat çekmek üzere başlattığı çalışma. Bu konun çok önemli olduğu sadece okulla sınırlı kalmaması gerektiği düşüncesinden yola çıkılarak ekmek israfında ilçe genelinde farklı çalışmalar yapılması ve ilçe halkının dikkatinin çekilmesi düşünülmüştür. Daha sonra ilçemizde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile bu düşünce paylaşılmış ve toplumun her kesiminden oldukça destek sağlanmıştır. Bu konuda ki paylaşımlarımız desteklerin, öğrencilerimizin ve diğer il ilçelerde kamu kurumlarıyla paylaşılmış ve daha da dikkat çekilmiştir. Bu düşüncemiz Toprak Mahsulleri Ofisinin dikkatini çekmiş ve projemiz TMO Daire Başkanlığı ve Bandırma Şubesi desteği alınıp daha anlamlı bir hale gelmiştir. Belediye Başkanlığımız bu konuda bize destek vermiş ilçe genelinde askıda ekmek kampanyasında başlatmak üzere gerekli çalışmalar yapılmıştır. Belediye Başkanlığımızla birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası Başkanlığı ve Özel Sektör 'de destek vermiştir. Kampanya kapsamında 5 bin adet el broşürü, 2 bin adet ekmek saklama çantası, 10 bin adet ekmek poşeti bastırarak halkımıza dağıtılmıştır. İlçemiz halk pazarında broşür ve diğer malzemeler halkımıza dağıtıldı ve lokma hayrı yapıldı. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Özel Sektör Temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.  Öztürk'ün konuşmasından sonra kampanya tanıtım filmi konuklara izlettirildi.
TMO Daire Başkanı Mustafa Bahar ise, hiçbir hukuki yaptırımı bulunmayan, sadece gönüllü katkılara ve katılımlara açık olan kampanya ile kısa sürede önemli bir sonucun alınmasının ülkemiz adına sevindirici olduğuna değindi.
Bahar, Kampanya il elde edilen kazanımların korunması ve düşüş trendine giren israfın daha da azaltılması bakımından, icra ettiğimiz bu tür etkinliklerin sürdürülmesi önem arz etmektedir. Bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırmak adına çocuklarımız ve gençlerimiz kampanyanın öncelikli hedef kitlesidir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir onları bu konularda duyarlı yetiştirmek hepimizin görevidir. Ayrıca ekmek israfına dikkat çekmek için dokuz farklı etkinlikte, ‘Ekmeğini, Emeğini Koru' sloganlı önlük, pankart ve dövizlerle ‘İsrafa Hayır' dedik. Sındırgı'daki bu etkinlik ile onuncu kez yürüdük ve anlamlı mesajı verdik. Sındırgı da gösterilen bu duyarlılık toplumun her kesimine yayıldığında, ekmeğimiz, emeğimiz ve kaynaklarımız israf olmayacak, ülkemize kazanacaktır.
TMO Daire Başkanın konuşmasından sonra şiirler okundu. Kampanya sürecindeki faaliyetleri öğrenci gözüyle anlatılmasından sonra ekmek israfını önlemek amacıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
METEM Çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen program ödüllerin verilmesiyle sona erdi. Heyet daha sonra Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Fuarı (METEF) açılışı gerçekleştirildi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı